15 - 17 SEPTEMBER 2017 MARIBOR
21557679 1937160826559499 1674720123178407640 N

Slovenke sedme na ekipnem prvenstvu

Maribor, 17. septembra – Zadnji dan evropskega mladinskega prvenstva judoistov v Mariboru so na sporedu ekipne preizkušnje, ki se bodo s finalnim blokom zaključile okrog 17. ure. Slovenke so že zaključile in osvojile sedmo mesto, moška ekipa pa je po porazu v prvem krogu ostala brez uvrstitve. Ekipno tekmovanje bo na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 prvič del programa.

Slovenke Nuša Perovnik, Kaja Kajzer, Andreja Leški, Petra Opresnik in Zala Pečoler so uvodoma gladko premagale izbrano vrsto Hrvaške, saj so po zaslugi prvih treh bork prišle do hitrega vodstva s 3:0, ki že zagotavlja napredovanje, nato pa v četrtfinale napredovale z izidom 3:2.

V četrtfinalu so jim nasproti stale Nizozemke. Perovnikova je prvo borbo izgubila, nato pa je Kajzerjeva z iponom izenačila. Potem pa se je ustavilo. Najprej je izgubila Leškijeva, zatem Pečolerjeva, za konec pa še Veronika Mohorič.

Varovanke selektorja Gregorja Broda so v repasažu dobile reprezentantke Italije. Tudi proti slednjim je Perovnikova najprej izgubila, nato pa je Kajzerjeva izenačila v podaljšani borbi. Leškijeva je z vzvodom in iponom povišala na 2:1, zatem pa je po velikem zaostanku na ipon padla Opresnikova, tako da je odločala zadnja borba težkašic. Zala Pečoler proti precej težji italijanski tekmici ni imela možnosti in slovenska dekleta so se morala zadovoljiti s sedmim mestom.

Moško ekipo so sestavljali Jaka Kavčič, Martin Hojak, Matej Vidmar, Rok Pogorevc in Enej Marinič. Proti Črnogorcem v prvem krogu je prvo točko dobil Kavčič, Hojak, Vidmar in Pogorevc pa so nato izgubili. Kljub temu, da je Marinič kot zadnji zmagal z iponom, je bilo za Slovence po zaostanku z 2:3 konec tekmovanja.

Mladince zdaj med 18. in 22. oktobrom v Zagrebu čaka še svetovno prvenstvo, na domačih tleh pa bo večje tekmovanje konec oktobra gostil še Koper, ki prireja kadetski evropski pokal.